Curaçao met de auto: alle tips op een rij

30 juli 2020

Gaat u binnenkort op vakantie naar dushi Kòrsou? Dan zeggen we alvast: bon bini! Waarschijnlijk regelde u uw vlucht en verblijf op het eiland al. Maar dacht u ook al aan het vervoer op locatie? Wij van RYAN Car Rental Curaçao raden u absoluut aan om een auto te huren op Curaçao. We zetten de tips voor Curaçao per auto alvast voor u op een rij. Starten maar die motor… en fijne roadtrip!

 

Autorijden op Curaçao

Als u zich verdiept in de verkeersregels op Curaçao, die eerder op de Amerikaanse dan op het Nederlandse regels lijken, is het ook belangrijk om even de wegen en routes onder de loep te nemen. Autorijden op Curaçao is namelijk wel iets anders dan Nederland, maar over het algemeen wel heel goed te doen.

Ja, er kan opeens een hagedis oversteken of een gat in de weg zitten, maar rijdt u rustig en let u op uw snelheid, dan kan er weinig onverwachts gebeuren. Bij RYAN Car Rental heeft u 24/7 beschikking over wegenwachtservice. Dat ontzorgt!

De bewegwijzering en verkeersregels heeft u snel onder de knie en de meeste weggebruikers zijn erg vriendelijk. Misschien is de eerste dag autorijden nog even wennen, maar daarna wilt u niet meer anders. Let er op dat u altijd voldoende brandstof in de tank heeft. In sommige gebieden is de hoeveelheid tankstations erg schaars. Een voordeeltje: de benzine is wel een stuk goedkoper op het Caraïbische eiland!

 

Routes en wegen Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de ABC-eilanden, maar met 444 km² nog steeds klein en overzichtelijk. Het eiland heeft een lange, slanke vorm en in ongeveer een uur rijdt u van de ene kant, Westpunt, naar de andere kant, in het zuidoosten, bij de Jan Thielbaai (voorbij Willemstad).

Er zijn een aantal hoofdwegen die uitkomen op kleinere wegen als u bijvoorbeeld een wijk inrijdt. Op een eenvoudige wegenkaart ziet u alle autowegen en zo bepaalt u de route die u gaat rijden. Bij RYAN Car Rental ontvangt u standaard een wegenkaart bij het huren van een auto. Een navigatiesysteem of Google Maps is handig, maar niet noodzakelijk. En rijdt u een keer verkeerd, dan maakt dat niet uit, want het is vakantie! En wie weet brengt het u wel op een bijzonder mooie plek…

Ons advies is om het verkeer rond Willemstad te mijden in de spits. Dat is zonde van de kostbare vakantietijd en u gaat niet op vakantie om in de file te staan, toch?

 

Must see Curaçao met de auto

Reizen met het openbaar vervoer kost veel tijd en taxi’s op Curaçao zijn erg duur. Met een huurauto bent u niet alleen minder tijd en geld kwijt; u komt ook snel en eenvoudig in de mooiste gebieden en bij alle bezienswaardigheden van Curaçao.

Ons advies is om ’s ochtends tijd vrij te maken om per auto het eiland te verkennen, zodat u ’s middags op het strand kunt genieten van de zon, de zee en een tropische cocktail. Neem tijdens uw roadtrip wel altijd uw zwemkleding en zonnebrand mee; onderweg kunt u dan een frisse duik nemen!

Wij raden deze 6 highlights van Curaçao aan:

 1. Beklim de Sint-Christoffelberg (in het noordwesten)
 2. Wandel door Nationaal park Shete Boka (ook in het noordwesten)
 3. Bezoek de Koningin Emmabrug in Willemstad
 4. Fotografeer de Handelskade
 5. Proef de smaken van Curaçao in de markthal Plasa Bieu
 6. Ontdek de Grotten van Hato (in het noorden)


Afgelegen stranden

Deze 9 prachtige, soms afgelegen, stranden bereikt u snel en makkelijk met een auto op Curaçao:

 1. Vaerssenbaai
 2. Playa Hulu
 3. Daaibooi Beach
 4. Playa Lagun
 5. San Juan (zorg dat u een sterke auto heeft!)
 6. Grote en Kleine Knip
 7. Playa Jeremi
 8. Playa Porto Mari
 9. Cas Abou


Curaçao autoverhuur bij RYAN Car Rental

Wilt u een auto huren op Curaçao, kies dan voor een betrouwbaar verhuurbedrijf als RYAN Car Rental Curaçao. Wij bieden u een scherpe all-in prijs: inclusief WA- en volledige cascoverzekering en ongevallenverzekering inzittenden. U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden.

U kiest uit ons ruime aanbod: van een kleinere A-klasse tot grote, luxe auto’s in het hogere segment. We bieden auto’s in diverse soorten en maten, handgeschakeld of automaat. We hebben service hoog in het vaandel staan en garanderen u dat u met een auto van RYAN Car Rental op Curaçao de vakantie van uw leven heeft!