Evenementen en Feestdagen

De leukste feestdagen en evenementen op Curaçao

Gaat u binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan bent u de dagen tot uw vertrek vast al aan het aftellen. Dat verbaast ons bij RYAN Car Rental Curaçao helemaal niet. In tegenstelling zelfs. Er is op Curaçao zoveel te beleven! Zeker tijdens de vele leuke feestdagen en evenementen die vast ook tijdens uw verblijf plaatsvinden. Die mag u niet missen! We zetten de leukste 6 evenementen op Curaçao graag voor u op een rijtje.

#1. Carnaval – het populairste evenement op Curaçao (eind januari – begin maart)

Het leukste en populairste evenement op Curaçao is Carnaval. Bent u in de periode van Carnaval op het eiland op vakantie? Dan mag u de feestelijkheden absoluut niet missen! Elke dag geniet u van een optocht waarbij lokale bewoners in de mooiste kostuums al swingend voorbij komen. Er staan zelfs tribunes langs de weg om niets van alle pracht en praal te hoeven missen.

Vooral op zondag is het bij Gran Marcha erg druk en aan te raden om ruim op tijd aanwezig te zijn. Huurt u een auto bij RYAN Car Rental en wilt u met de auto erheen? Houd er dan rekening mee dat tijdens alle optochten het verkeer in het westelijk deel van Willemstad op bepaalde doorgaande wegen is gestremd.

#2. Curaçao Masters – Pro-Am Golftoernooi (april)

Bent u een liefhebber van sport, en van golf in het bijzonder? Dan is het bijwonen van de MCB Curaçao Master een echte aanrader! Dit golftoernooi is het grootste van de Cariben en wordt jaarlijks in april gehouden. Op de prachtige tropische golfbaan te midden van de palmbomen zijn elk jaar wel een paar van de beste golfers ter wereld te bewonderen!

Sla zelf ook een balletje op een oefenbaan en geniet van wat de professionals laten zien. Ook voor kinderen is er tijdens het 4-dagen durende toernooi meer dan genoeg te beleven. Bent u in april op Curaçao, dan is dit toernooi zeker een bezoek waard. Ook als u zelf nog niet eerder een potje golf speelde.

#3. Koningsdag (27 april)

Net als in Nederland wordt Koningsdag ook op Curaçao groots gevierd. Dit betekent dat 27 april ook op het eiland een officiële vrije dag is. De manier waarop ze deze dag op Curaçao vieren, verschilt niet veel van de feestelijkheden in Nederland. Ook hier kunt u heerlijk struinen over de vrijmarkten en genieten van optredens van lokale artiesten en dansgroepen. Voor dat laatste kunt u het beste naar Willemstad gaan, in het bijzonder naar de straten Punda en Pietermaai. Tijdens Koningsnacht kunt u een van de vele feestjes op het eiland bijwonen.

#4. Heineken Regatta Curaçao (derde weekend van juli)

Elk jaar staat het derde weekend van juli in het teken van zeilen. Dan geniet u van de Heineken Regatta Curaçao. Zeilers van over de hele wereld komen naar het eiland om vanuit de St. Annabaai te racen op zee. Uiteraard mag ook een race met solarboten niet ontbreken. U geniet tijdens dit zeilweekend niet alleen van de wedstrijden, maar ook van het nodige entertainment. Zo zijn er tal van optredens van lokale en internationale artiesten. Kortom: een heerlijk zeilweekend met tal van leuks om van te genieten!

#5. North Sea Jazz Festival (augustus/september)

Sinds 2010 heeft het North Sea Jazz Festival in Rotterdam een jonger zusje: het Curaçao North Sea Jazz Festival. Elk jaar in augustus/september is het genieten van de beste muziek in tropische sferen! Het NSJF is het grootste muzikale evenement op Curaçao en elk jaar staan er tal van goede artiesten op het podium. Zo genoten bezoekers tijdens eerdere edities onder meer van John Legend, Usher, Stevie Wonder, Lenny Kravitz en Bruno Mars.

#6. Vuurwerkshows met Oud & Nieuw

Bezoekt u Curaçao tijdens de feestdagen? Dan heeft u tijdens Oud & Nieuw iets om naar uit te kijken. Ook in Curaçao steken ze tijdens de jaarwisseling vuurwerk af, maar de vuurwerkshows op het eiland gaan er net iets heftiger aan toe als u wellicht van thuis uit gewend bent. Vanaf 3 dagen voor de jaarwisseling kunt u overal vuurwerk kopen; de tijdelijke vuurwerkwinkels – omgebouwde containers – staan langs bijna elke drukke weg.

Voor een vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling gaat u naar, onder andere Kooyman Zeelandia, Sambil, en Madero. Geniet van de indrukwekkende shows! Deze shows zijn zeer populair en zeker de moeite waard! Ze zijn ook erg druk bezocht, maar als u op tijd vertrekt, vindt u vast nog wel een plekje om van al het spektakel te genieten.

Met een auto van RYAN Car Rental naar de leukste evenementen op Curaçao

Het is duidelijk: Curaçao heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. En dan is het bovenstaande nog maar een greep uit de vele feesten en evenementen die er op het eiland te vieren zijn. Bijna wekelijks wordt er wel ergens een evenement georganiseerd dat u kunt bijwonen.

Bezoek de leukste evenementen waar dan ook op het eiland en huur een auto bij RYAN Car Rental. Neem nu contact op en informeer naar de mogelijkheden.