Handige Tips

Autopech of ongeval op Curaçao: wat te doen

Autopech of een auto-ongeluk op vakantie komt altijd ongelegen. Gelukkig staan de hulpdiensten op Curaçao klaar om u snel weer op weg te helpen, of het nu gaat om een botsing, een lege accu of een klapband. We zetten de belangrijkste diensten – mét telefoonnummers – voor u op een rijtje. Zo gaat u veilig en goed voorbereid op reis.

Wat te doen bij autopech op Curaçao

 RYAN Car Rental Curaçao heeft auto-onderhoud hoog in het vaandel staan. Toch kan het gebeuren dat u met pech langs de kant van de weg komt te staan.  

Bij autopech bel de 24-7 Wegenwacht op het telefoonnummer 9-24-7 of op een telefoon met een Nederlandse simkaart: +5999-9-24-7. Direct na ontvangst van uw telefoontje rukt de dichtstbijzijnde servicewagen uit naar uw locatie, zodat u snel weer door kunt rijden. Gemiddeld is de wegenwacht binnen dertig minuten bij u. Bel ook uw verhuurbedrijf om het op de hoogte te brengen van uw autopech op Curaçao.

U kunt de wegenwacht 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen voor:

 • Wanneer uw accu niet meer goed werkt of leeg is.
 • Het openen van uw auto, omdat uw autosleutels in de auto liggen terwijl uw auto op slot is.
 • Op het moment dat uw autoalarm een storing in het alarmsysteem heeft of niet meer werkt.
 • Als u noodgedwongen aan de kant staat zonder brandstof.
 • Wanneer u uw band moet oppompen of vervangen door de reserveband.
 • Als u noodreparatie heeft weer op de weg te kunnen.
 • Voor het wegslepen van uw auto is de wegenwacht 24-7 beschikbaar.

Wat te doen bij een aanrijding op Curaçao

Mocht u een aanrijding hebben of schade maken aan een andere auto is het belangrijk dat:

 • U, uw passagiers en andere betrokkenen in orde zijn en dat u andere weggebruikers niet in gevaar brengt;
 • U het kentekennummer, merk, model en kleur van de andere auto of auto’s noteert en foto’s maakt van de schade en situatie;
 • U Forensys belt op 199 of met een telefoon met een Nederlandse simkaart: +5999-199. Forensys registreert ter plekke alle belangrijke gegevens van het ongeluk en van de betrokkenen. Deze gegevens zijn belangrijk voor het autoverhuurbedrijf en de verzekeraars. Met deze gegevens wordt op eerlijke wijze bepaald wie bijvoorbeeld aansprakelijk is voor de schade. Soms kan het even duren voordat Forensys arriveert. Wacht dit rustig af.

Wat te doen bij ongeval op Curaçao

Bent u betrokken bij een ernstig auto-ongeluk op Curaçao of ziet u een ernstig ongeval gebeuren, bel dan het algemeen alarmnummer van Curaçao. Dit nummer mag alleen van pas komen bij dezelfde ongevallen als dat u in Nederland 112 zou bellen. Het alarmnummer is 911 of op een telefoon met een Nederlandse simkaart: +5999-911.

De 24-7 Wegenwacht kan niet direct helpen bij een ongeval. Eerst zal de ongevallendienst van Curaçao, eventueel bijgestaan door de politie, zijn werk moeten doen. Als u assistentie wenst, of wanneer slepen nodig is, benadert u de wegenwacht.

Belangrijke telefoonnummers Curaçao

Gaat u binnenkort op vakantie naar Curaçao, sla deze handige telefoonnummers dan alvast op in uw smartphone:

 • Algemeen alarmnummer: 911
 • Politie: 911
 • Ambulance: 912
 • Forensys (bij auto-ongeluk Curaçao): 199
 • 24-7 Wegenwacht: 9-24-7

Een betrouwbare huurauto op Curaçao

Mocht u onverhoopt met autopech, aanrijding of een ongeluk stil komen te staan, dan weet u nu wat u het beste kunt doen. Voorkomen is echter beter dan genezen. Let dus goed op in het verkeer op Curaçao en laat u niet afleiden.

Met een huurauto ziet u veel van het eiland en ervaart u alle vrijheid! Kies voor een betrouwbaar autoverhuurbedrijf als RYAN Car Rental Curaçao. Al onze auto’s zijn goed verzekerd en aangesloten bij de wegenwacht. RYAN Car Rental Curaçao biedt een scherpe all-in prijs en u kunt kiezen uit ons ruime aanbod.