Handige Tips

Tanken op Curaçao: alle tips op een rij

Tijdens uw verblijf op dushi Curaçao wilt u geen hoofdbrekens, maar gewoon lekker genieten van uw vakantie. Huurt u een auto tijdens uw verblijf? Dan is het handig om te weten hoe tanken werkt bij de tankstations op Curaçao. Dit gaat namelijk net iets anders dan in Nederland. In dit blog leest u alles over tanken op Curaçao en een aantal handige tips. Zo gaat u eenvoudig weer op pad met een volle tank.

Tanken bij een zelfbediening tankstation

Belangrijkste tip: eerst betalen, dan tanken!

Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. De stappen op een rij:

 1.  Rijd naar de pomp met de brandstof die u wilt tanken (benzine of diesel).
 2.  Laat de auto staan (motor uit), onthoud uw pompnummer en loop naar de kassa.
 3. Noem uw pompnummer en eventueel de brandstof; betaal contant het bedrag dat u wilt tanken of laat uw pinpas of creditcard achter (handig bij voltanken).
 4. Begin met tanken; de pomp stopt automatisch als het betaalde bedrag is bereikt (of als de tank vol is).
 5. Contant betaald: u kunt gelijk wegrijden. Pinpas of creditcard achtergelaten: u loopt terug naar de kassa om te betalen.

Tip: loop alvast naar de kassa als er nog een auto voor u staat te tanken. De medewerkers hebben een feilloos systeem om te onthouden wie wat voor welke pomp heeft betaald. Zo hoeft u minder lang te wachten.

Vooraf teveel betaald? Na het tanken krijgt u uiteraard het verschil terug.

In plaats van contant vooraf te betalen, kunt u ook uw pinpas of creditcard bij de kassa afgeven voordat u gaat tanken. Dit is zeker handig als u een volle tank wilt, want dat bedrag is lastig in te schatten. Heeft u contant betaald, maar het bedrag ‘paste’ niet in de tank, dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.

Tip: alles goed gedaan en toch komt er geen benzine of diesel uit de vulslang? Waarschijnlijk moet u dan eerst een hendel op de pomp omhoog zetten of een knop indrukken.

Tanken bij een tankstation met pompbedienden op Curaçao

Bij een tankstation met pompbedienden zijn 2 situaties mogelijk:

 1. Net als bij zelfbediening betaalt u vooraf bij de kassa of laat daar uw pinpas of creditcard achter. Het enige verschil is dat de pompbediende nu voor u tankt. Tip: doe de tankdop alvast open of geef de autosleutel aan de pompbediende als u naar de kassa loopt.
  De pompbediende waardeert een vriendelijk woord en een fooitje.
 2. U betaalt direct aan de pompbediende nadat hij of zij het gewenste bedrag of vol voor u heeft getankt. De pompbediende heeft wisselgeld op zak of loopt voor u naar de kassa en brengt eventueel wisselgeld mee terug.

Tanken bij de tankautomaat op Curaçao

Op steeds meer tankstations op Curaçao staan tankautomaten; deze zijn 24 uur per dag ‘open’.

Tankautomaat: eerst uw pas invoeren, dan tanken.

Hoe werkt het tanken bij de tankautomaat?

 1. Rijd naar de pomp en gebruik de tankautomaat die bij de pomp staat. Laat de vulslang nog even hangen en volg de instructies op het scherm.
 2. Selecteer / bevestig het pompnummer en brandstof (indien gevraagd).
 3. Stop uw pinpas of creditcard in de automaat en voer uw pincode in.
 4. Geef aan of u wel of geen bonnetje wilt (indien gevraagd).
 5. Pas als op het scherm staat dat u de vulslang kunt pakken, begint u met tanken. Als u klaar bent kunt u wegrijden of eventueel het bonnetje uit de automaat pakken.

Het getankte bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Dit hoeft u niet meer te bevestigen.

Benzine of diesel tanken en wat zijn de prijzen?

RYAN Car Rental Curaçao vertelt u uiteraard welke brandstof er in de auto gaat: diesel of benzine. Benzine wordt bij de tankstations aangeduid met Mogas of Super.

De brandstofprijzen op Curaçao wijzigen nogal eens. Als u niet voor verrassingen wilt komen te staan check dan de actuele prijzen hier: https://www.curoil.com/ Tip: u hoeft niet op zoek naar het goedkoopste tankstation: de brandstofprijzen zijn overal op het eiland gelijk.

Over het hele eiland vindt u tankstations, maar als u de meer afgelegen delen van Curaçao gaat verkennen raden wij u aan met een volle tank te vertrekken. Zo haalt u het beste uit uw trip over het prachtige eiland!

RYAN Car Rental Curaçao: duidelijk over de prijzen, voorwaarden en service.

Wilt u een auto huren op Curaçao, kies dan voor een betrouwbaar verhuurbedrijf als RYAN Car Rental Curaçao. Wij bieden u een scherpe all-in prijs en een ruime keuze aan auto’s. Neem nu contact op en informeer naar de mogelijkheden, voorwaarden en onze service. Ook hierover zijn wij duidelijk!