Hotspots

Deze 5 stranden op Curaçao mag u niet missen!

De meeste vakantiegangers op Curaçao willen niet meer naar huis. Ze raken verknocht aan de zon, de blauwe zee en prachtige stranden aan de westkust. Kent ú alle strandpareltjes van het eiland al? Pak uw slippers en zwembroek maar alvast in, want met genoeg badkleding en deze vijf strandtips wordt uw zonvakantie op dushi Kòrsou een gegarandeerd succes.

Strand Curaçao 1. Grote en Kleine Knip

De Grote Knip is een van de meest bekende stranden van Curaçao. Het is een groot zandstrand met helder water en schaduwrijke plekjes. Zowel toeristen als locals bezoeken deze baai voor een middag relaxen of een gezellige barbeque op het strand. De Grote Knip is ook een populaire snorkellocatie. Ten zuiden van de Grote Knip ligt de Kleine Knip: een kleine versie van zijn naamgenoot. Kom voor beide stranden op tijd, want vooral in het weekend kan het er druk zijn. 
 
Faciliteiten: 
Beide stranden zijn gratis toegankelijk en er is genoeg parkeerplek. De Grote Knip heeft picknicktafels, palapa’s (strandparasols van gedroogde palmbladeren) en veel andere voorzieningen. De Kleine Knip heeft geen restaurant of toilet. Neem naar de Kleine Knip dus voldoende eten en drinken mee. 

Locatie: 
De Grote en Kleine Knip liggen in het noorden van het eiland, vlak bij Westpunt. Het is een klein uur rijden vanuit Willemstad. Pas op met de vele gaten in de weg richting het noorden! 

Strand Curaçao 2. Playa Lagun

Playa Lagun heeft niet alleen een heel tropische naam, de baai ziet er ook enorm exotisch uit en is een echte must voor natuur- en dierenliefhebbers. Op het kleine en rustige strand spot u onder andere leguanen. Ook onder water is het druk. Tijdens het snorkelen komt u hier namelijk verschillende vissen en schildpadden tegen. Stop uw onderwatercamera dus in uw strandtas! 
 
Faciliteiten: 
De toegang op Playa Lagun is gratis en voor ongeveer zeven gulden huurt u een strandbed. U ontvangt daarbij ook een bon voor een gratis drankje in de strandtent boven op de baai. Vanaf deze eettent heeft u een prachtig uitzicht over het strand. 
 
Locatie: 
Playa Lagun ligt ten zuiden van de Kleine Knip en Playa Jerimi, aan de westkust van Curaçao. 

Strand Curaçao 3. Playa Hulu

Playa Hulu is een klein, parelwit zandstrand met veel beschutting. Spreekt een privéstrand op Curaçao u aan? Bon! Omdat hier weinig mensen komen, heeft u deze plek meestal voor uzelf. Echt makkelijk komt u er helaas niet. De weg ernaartoe is namelijk afgesloten en alleen te betreden als u iemand kent met een sleutel. Er loopt ook een pad vanaf Playa Santa Cruz naar Playa Hulu. Een wandeltocht duurt ongeveer drie kwartier (enkele reis). 
 
Faciliteiten: 
Geen, neem dus een goed gevulde koelbox mee. 
 
Locatie: 

De Vaerssenbaai ligt aan de westkust, niet ver van Willemstad (een kwartier rijden). Het strand ligt ten noorden van het meer Saliña Sint Michiel.