Handige Tips

Een auto huren op Curaçao: de beste manier om het eiland te ontdekken

Strand, zee, cultuur, natuur, culinaire tradities, historie: Curaçao heeft het allemaal. Maar hoe kunt u dit prachtige eiland het beste verkennen? Dat is met een huurauto, want een auto huren op Curaçao heeft veel voordelen. In dit blog leest u waarom een auto huren op Curaçao wordt aangeraden, over het ontbreken van goede alternatieven en waarom een auto huren bij RYAN Car Rental eenvoudig en betaalbaar is.

Met een huurauto komt u overal op Curaçao; comfortabel en in uw eigen tempo

“Op Curaçao doen wij alles met de auto”  is een veelgehoorde uitspraak en beschrijft perfect hoe belangrijk de auto op Curaçao is. En dat is niet zonder reden.

Curaçao is een langgerekt eiland en de afstanden tussen de bezienswaardigheden, die over het hele eiland verspreid liggen, zijn relatief lang. Denk aan de exotische afgelegen baaitjes, de landelijk gelegen restaurantjes,  de historische schatten en mooie natuurgebieden. Zonder auto is het nagenoeg onmogelijk om dit alles te ontdekken.

Een huurauto geeft u de vrijheid om het hele eiland te verkennen, in uw eigen tempo en op het tijdstip dat het u uitkomt. Een voordeel is dat Curaçao een perfect  eiland is om met de auto te verkennen. Door de lange en  smalle vorm van het eiland en de bewegwijzering naar de meeste locaties kunt u zich altijd goed oriënteren.

There are no good alternatives to the car on Curaçao

Voordat u besluit een auto te huren, is het verstandig om de alternatieven te overwegen. Dan weet  u zeker dat u de goede keuze heeft gemaakt. Daarom vinden wij het belangrijk u ook te informeren over de alternatieven zoals fietsen, openbaar vervoer en taxi’s.

Fietsen op Curaçao

Op Curaçao is het verkeer niet in dezelfde mate aan fietsers en voetgangers gewend als in Nederland. Daarnaast is de infrastructuur op het eiland niet ingericht op de fietsers: er zijn geen of nauwelijks goed begaanbare fietspaden. Curaçao op de fiets verkennen is daarom niet aan te raden. Door de topografie van het eiland (langgerekt en heuvelachtig) en het tropische klimaat, is fietsen behalve minder veilig ook een niet te onderschatten fysieke inspanning.

Openbaar vervoer op Curaçao

Het openbaar vervoer op Curaçao is erg beperkt. Lang niet alle locaties op het eiland zijn met het openbaar vervoer bereikbaar en dienstregelingen ontbreken. Lange wachttijden in de hete zon zijn geen uitzondering. Door de gekozen route en vele stops wordt het vaak een lange rit in een overvolle en hete bus. U kunt zich voorstellen dat dit niet de meest comfortabele start van uw dagje uit is! En dan nog maar afwachten of er ’s avonds nog een bus terug rijdt…

Taxi nemen op Curaçao

Om in die situatie ’s avonds toch weer thuis te komen, biedt de taxi uitkomst: een goed en veilig alternatief. Maar de taxi’s op Curaçao zijn relatief duur. Daarom beperken de meeste bezoekers op Curaçao het gebruik van taxi’s tot een enkele rit. Een hele dag op pad en het eiland verkennen met de taxi is een kostbare optie; u bent aanzienlijk goedkoper uit met een huurauto.

 RYAN Car Rental autoverhuur: betaalbaar en duidelijk; de beste keuze

Een huurauto is het meest comfortabele, veilige en betaalbare vervoersmiddel om Curaçao te verkennen. Maar dan is het wel belangrijk dat u een betrouwbare auto heeft,  waar u zich prettig in voelt en met alle service die uw autohuur onbezorgd maakt. Daarom biedt RYAN Car Rental een all-inclusive prijs en een duidelijk en aantrekkelijk service pakket.

De voordelen van een auto huren bij RYAN Car Rental op een rij:

1. All-inclusive prijs. Onze prijs is inclusief:

  • WA+ hull coverage
  • Passenger accident insurance
  • unlimited amount of kilometres
  • Additional Driver
  • Roadside assistance service 7 days a week, 24 hours a day

2. Ruime keuze uit auto’s: van compact tot sportief tot off-road; keuze uit handgeschakeld of automaat.

3. Gratis wegenkaart, optioneel Garmin-navigatie

4. Gratis kinderzitjes

5. Gratis transport naar en van onze verhuurlocatie (Grote Berg).

Wilt u een auto huren op Curaçao, kies dan voor een betrouwbaar verhuurbedrijf als RYAN Car Rental Curaçao. Neem nu contact op en informeer naar de mogelijkheden.