Hotspots

Tips en Bezienswaardigheden

Corona en Curacao
na 10 uur in het vliegtuig te hebben gezeten, met mondkapjes op, eindelijk op Curaçao en lekker de zon in. En genieten van ons mooie eiland.
Daarbij is een huurauto een must. Dat kan bij Ryan Carrental.
>Scherpe all-in prijzen.
>Onbeperkte kilometers.
>Gratis 24/7 wegenwacht.
>En geen verborgen kosten.

Na 8 weken in lock-down te hebben gezeten, hebben we gelukkig weer een behoorlijke vrijheid.
Er zijn wel een aantal regels die in acht moeten worden genomen.

Afstand houden hier op Curaçao is 2 meter.
In restaurants en op terrassen moet de afstand tussen de tafels en stoelen ook 2 meter zijn.
Er is een avondklok op het moment.

In de supermarkt staan strepen en of pijlen op de grond, zodat we niet te dicht op elkaar staan en je eigenlijk maar één richting op kan lopen.
Verder is het net zoals in Nederland, schermen bij de kassa , handen wassen enz. Er worden overal mondkapjes geadviseerd.

Voor uitgebreide laatste overheids informatie:
Overheidsmededelingen mbt het coronavirus

Met deze richtlijnen bij de hand kunt u dus heerlijk genieten van een zorgeloze vakantie op Curaçao, met een huur auto van Ryan Car Rental, scherp geprijsd en betrouwbaar.

Er is voor ieder wat wils te doen op Curaçao
Als u even niet in de zon wilt zitten. Zijn er nog veel leuke en mooie dingen te zien op Curaçao. Ook als u kinderen bij u heeft

Hieronder een paar tips.

**Maritiem museum,
Tel: 4652327
Adres: N. van den Brandhofstraat 1, Willemstad Curaçao

Vanaf 1 juli is het museum weer geopend in de nieuwe normaal. De lobby is aangepast om bezoekers op een grotere sociale afstand te kunnen ontvangen. Volgens lokale wetgeving worden de deuren en het museum vaker gereinigd en wordt het aantal bezoekers  beperkt.
Helaas is de havenrondvaart en de reguliere museumrondleiding voorlopig geannuleerd. Wanneer de omstandigheden veranderen, wordt er bekeken naar de mogelijkheid om de tours opnieuw aan te bieden.

Het Maritiem Museum Curaçao neemt haar bezoekers mee op een ontdekkingstocht van meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis van Curaçao. De geschiedenis wordt verduidelijkt middels een permanente tentoonstelling bestaande uit authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur, gecombineerd met audio/visuele middelen… Kortom een bezienswaardigheid die u niet mag missen.
Het Maritieme Museum op Curacao

**LANDHUIS KENEPA, LANDHUIS KNIP MUSEO TULA

  Landhuis Kenepa ofwel plantage Kenepa, of ook wel genaamd landhuis knip stamt uit 1693 en bestond oorspronkelijk uit 850 hectaren land. Dit landhuis is historisch gezien één van de belangrijkste landhuizen van het eiland. Hier is op 17 augustus 1795 de grote slavenopstand begonnen. Op deze dag besloten de slaven – onder aanvoering van de slaaf genaamd Tula – tot een werkstaking, omdat ze zonder duidelijke reden een collectieve straf hadden opgelegd gekregen. Een gedeelte van hun wekelijkse rantsoen werd hen onthouden. De slaven wilde zich bij de Gouverneur gaan beklagen en trokken richting Willemstad. Onderweg voegde zich steeds meer slaven bij hun. Bij Landhuis Santa Cruz aangekomen werd Tula uitgeroepen tot hun leider. Er hadden zich inmiddels meer dan 2.000 slaven aangesloten. De slavenopstand opstand heeft drie weken geduurd en is door garnizoensoldaten op gewelddadige wijze neergeslagen. Jaarlijks wordt deze gebeurtenis op 17 augustus door de Curaçaose bevolking herdacht.

Het landhuis, schitterend op de heuvel gelegen, dateert uit 1830 en bezit alle kenmerken van een Curaçaos landhuis. Het is een groot woonhuis met een geheel rondgaande en overdekte galerij. Het zadeldak ligt ingesloten tussen twee strakke afgetopte puntgevels, met Heden ten dage is het Tula Museum in het landhuis gevestigd. Bezoekers krijgen informatie over het leven op de plantage vanuit het oogpunt van de slaven. Het is een sfeervol en leerzaam museum maar wel klein. Desondanks is dit een landhuis en museum wat je gezien moet hebben als je op Curacao bent . Gezien de historie en sfeer.  Er zijn gidsen aanwezig.

Het landhuis is open voor bezoekers van 09.00-15.00
Tel: 8886396
Landhuis Knip en het Tula Museum

**  Kas di Pal’i Mais

Kas di Pal’I Maishi is een traditioneel kleistenen huis met een rieten dak, ruim 130 jaar geleden gebouwd. Het laat de manier zien waarop de Afro-Curaçaose, plattelandsbevolking woonde tot ongeveer 1950. De constructiewijze dateert van vóór 1700 en valt samen met de komst van tot slaaf gemaakte Afrikanen. Binnen bevindt zich een klein museum met typische huishoudelijke attributen uit het verleden. In de achtertuin kunt u rond lunchtijd plaatselijke gerechten geserveerd krijgen. Dit museum maakt deel uit van het Afro-Curaçaose erfgoed.

Tel: 6707020
Openings tijden.
Van 10.00 tot 14.00.
Maandag gesloten.

**LANDHUIS CHOBOLOBO  LIQUER
tel: 4613526

Wist u dat een échte Curaçao likeur gemaakt moet zijn met de Laraha sinaasappel ?
Ø  Dat deze alleen maar op Curaçao groeit ?
Ø  Hoe komt het dat er een blauwe versie is ?

Een bezoek aan Landhuis Chobolobo is een ontdekkingsreis. Niet alleen leert u alles over de Curaçao likeur, maar u leert ook van alles over de Curaçaose historie en verschillende producten waar Curaçao zo trots op is. Natuurlijk is de ervaring niet compleet zonder de likeuren zelf te proeven in een overheerlijke cocktail gemaakt door de ervaren bartenders.

Op pad met een ervaren gids

Landhuis Chobolobo is gratis toegankelijk en u kunt vrij rondlopen over het landgoed en door de destilleerderij. Wilt u een wat meer uitgebreide ervaring, dan kunt u kiezen voor een betaalde rondleiding door 1 van de enthousiaste gidsen. Naast antwoord op al uw vragen, zit in het bedrag een proeverij en de keuze uit 1 van de cocktails. De complete rondleiding duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Historisch landhuis

Landhuis Chobolobo is 1 van de weinige voor publiek toegankelijke landhuizen. Het landhuis dateert uit het begin van de 19e eeuw en wordt sinds 1947 gebruikt om de Senior likeur te produceren. Het landhuis is centraal gelegen in Saliña, op slechts een paar minuten van de binnenstad van Willemstad en op de weg naar de bekende stranden. Een bezoek is dus heel handig te combineren met een rondrit over het eiland.

En dat doet u  in een betrouwbare huurauto van Ryan Carrental

Speciale sinaasappels

Toen de Spanjaarden omstreeks het jaar 1500 naar Curaçao kwamen, namen ze ook Valencia sinaasappelen met zich mee. Door het klimaat en de grond van Curaçao, is deze sinaasappel gemuteerd in een groene versie. Deze sinaasappel heet de Laraha en komt alleen voor op Curaçao. De Laraha kan niet gegeten worden, maar de zongedroogde schillen zijn uitermate geschikt om Curaçao likeur mee te maken.

Tot op de dag van vandaag, is Senior het enige merk dat Laraha gebruikt om de Curaçao likeur te maken. Dit doen ze al sinds 1896. Naast de Curaçao likeuren worden nog andere unieke smaken geproduceerd, zoals chocola en tamarinde.

Cocktails en Souvenirs

Op de gezellig binnenplaats van Landhuis Chobolobo is een cocktailbar en genoeg schaduw om van de verschillende drankjes, smoothies of een heerlijk kopje koffie te genieten. Neem daarna even de tijd om unieke souvenirs uit te kiezen voor vrienden en familie. De uitgebreide souvenirwinkel bevindt zich midden in het historische landhuis.
Landhuis Chobolobo guided tours

**Mikvé Israël-Emanuel Synagoge en Joods Cultuur-Historisch Museum
Mikvé Israel-Emanuel Synagogue,

De Mikvé Israël-Emanuel Synagoge is de oudste synagoge op het westelijk halfrond die onafgebroken in gebruik is geweest. De synagoge werd in 1732 ingewijd en is tegenwoordig het onderkomen van de joodse gemeenschap. Halverwege de zeventiende eeuw kwamen de eerste joden naar Curaçao en nog steeds is de joodse gemeenschap op Curaçao groot en bijzonder actief. Zowel de synagoge als het museum, dat erachter ligt en dezelfde ingang heeft, behoort tot de belangrijkste toeristische attracties van Curaçao. Het museum bezit veel kunstvoorwerpen van onschatbare waarde uit de geschiedenis van de joodse gemeenschap, waaronder de perkamenten van de thora, chanoeka-kroonluchters en replica’s van grafzerken uit de 17e eeuw. Bij de restauratie in 1970 werd een ruim 300 jaar oud ritueel bad ontdekt dat door joodse vrouwen voor hun huwelijk als reinigingsbad werd gebruikt. Openingstijden op dit moment onbekend. Gepaste kleding is gewenst.

Jewish Cultural Historical Museum
tel: 4611067
Hanchi Snoa 29 Punda
Joods Cultureel Historisch Museum

**Landhuis Bloemhof

In het landhuis staat veel kunst en antiek uit Curaçao en Venezuela,onder meer een gedeelte van de kunstverzameling van de familie Henriquez. Het atelier van May Henriquez is gerestaureerd in dezelfde staat als toen May Henriquez er nog werkte. Er is een bibliotheek met kunstboeken, vele in het Papiaments, en in een winkeltje zijn boeken over het eiland te koop. In de tuin van het landhuis staat een oud badhuis. Ook zijn daar een beeldentuin, het atelier van beeldhouwer Hortence Brouwn en de kathedraal van doornen van Herman van Bergen te vinden.

Doornen kathedraal gemaakt door Herman van Bergen. Is een ode aan de oorspronkelijk bewoner van Curaçao. Is 10 meter hoog en 400 vierkante meter

Santa Rosaweg 6
Willemstad
Curacao
T: +5999 737-5775
Open:
Dinsdag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 14.00
Landhuis Bloemhof website

**Museum of Natural History Curaçao
Sta. Rosaweg 10, Willemstad, Curaçao
Tel: +5999 5228289

Het Natuurhistorisch Museum Curaçao, een splinternieuw museumconcept waarin we de verhalen van de natuur op ons eiland visualiseren. Om u de verhalen van onze natuurlijke geschiedenis te geven!

Dus wat kun je verwachten in het museum? Een volledige tentoonstelling over de geologische geschiedenis van Curaçao met alle interessante hapjes over onze rotsformaties en fossielen; een uitgebreid zicht op de Gastropod-diversiteit van de wateren van Curaçao met een uitgebreide tentoonstelling met lokale schelpen, natuurfototentoonstellingen en nog veel meer, die de verhalen vertellen over flora en fauna van het eiland.
Museum of Natural History Curaçao

Kindermuseum. Landhuis Rooi Catootje.
Kom een ochtend of middag lekker spelen bij het aller leukste museum van Curacao!
Kinderen kunnen hier van alles proberen en ervaren. Wie houdt er nou niet van water en zeep, knutsel projecten, lokale boodschappen, magneten, ballen en lekker zelf aan de slag gaan?

Openingstijden van 0900-1700 uur
Tel.: +5999 7375261
Maandag en dinsdag gesloten.
Children’s Museum Curaçao

**Carmabi wetenschap musea kindermusea

Wie meer wil weten over het leven onder water en wat er gebeurt in het Research Center van Carmabi moet zeker het Marine Education Center bezoeken.

De slogen “getting to know our marine life without getting your feet wet” geeft goed weer wat het museum biedt. Zo wordt uitgelegd wat het belang is van Mangroves, wordt duidelijk waarom het onderzoek van Carmabi aan de coral spawning (seksuele reproductie van koralen) belangrijk is en wat de rol van de haai is in het ecosysteem. Leuk voor kinderen, maar zeker ook interessant voor volwassenen.

Een leuke toevoeging aan het museum zijn de Virtual Reality brillen, waarbij je kan ‘zwemmen’ tussen de koraalriffen, haaien of schildpadden; letterlijk zonder je voeten nat te hoeven maken.

Openingstijden:
donderdagmiddag (14.00-17.00 uur) en
zaterdagochtend (9.00-12.00 uur)
telefoonnummer: 4624242.
Carmabi Website

Het museum is zeker een bezoek waard.
Het museum is gelegen in de wijk Piscadera

Om deze musea te bezichtigen heeft u wel een auto nodig.
Deze staan gepoetst en geserviced bij RYAN autoverhuur op Curaçao voor u klaar,
waar de service hoog in het vaandel staat.

Om naar Curaçao te komen heeft u dit nodig.